Blog

Comfortabel en fashionable zijn tijdens het festivalseizoen

Nederland is een festival land. Elk jaar zodra de lente begint zijn er door het hele land vele muziekfestivals die tot het eind van de zomer doorgaan. Je zou kunnen zeggen dat het festivalseizoen pas echt eindigt in de herfst na het Amsterdam Dance Event. Maar de grootste festivals zijn natuurlijk gedurende de zomer. Met onder andere PinkPop, Amsterdam Open Air, en andere grote festivals. Tijdens deze festivals is het natuurlijk belangrijk om goed voorbereid te zijn. Door de gigantische hoeveelheden drank, warme dagen, drukte en ja ook drugs gebeuren er elk jaar veel ongelukken. In dit artikel bespreek ik een paar tips om goed voorbereid naar je volgende festival te gaan.

Mooie schoenen, beschermde voeten

Een goed festival beleven begint bij je voeten. Aangezien je de hele dag staat, danst en over het festivalterrein rondloopt zijn goede schoenen die je voeten beschermen belangrijk. Je kunt het beste elegante gympen nemen die zowel onder je zomerjurk passen en je voeten beschermen. Om je voeten te beschermen tegen blaren is het beste idee om ondersteunende inlegzolen te nemen. Inlegzolen kunnen je voeten helpen minder moe te worden na een lange dag dansen en rondlopen. De zolen maken elke stap die je doet meer comfortabel en zo kun je dansen tot diep in de nacht.

Lichte kleding en hydrateren

Een tweede belangrijke tip is om altijd op je hydratatie te letten. Het laatste wat je wilt is uitgedroogd raken. Desondanks gebeurt dit elk jaar met veel mensen. Het is vaak een combinatie van oorzaken. Het warme weer, de lichamelijk inspanning en de mensenmassa gecombineerd met veel alcohol wat het lichaam verder uitdroogt kan een zeer gevaarlijke combinatie zijn. Zorg daarom dat je voor elk glas wijn of bier dat je drinkt je ook een glas water drinkt. Ook drugs kan een gevaarlijke invloed zijn op je hydratatie.

Een festival is een fantastische ervaring maar je wilt niet dat het blijvende schade toebrengt aan je lichaam. Zorg daarom dat je oordopjes bij je hebt. Veel mensen die naar veel festivals en clubs gaan krijgen na een bepaalde tijd gehoorschade. Met oordopjes bescherm je jezelf hiertegen. Desondanks denken veel mensen dat dit de festival ervaring zal verminderen omdat je dan minder van de muziek geniet. Dit is in werkelijkheid niet waar. Als je verstandig bent koop je de duurdere gehoordopjes die naar maat voor je oren gemaakt worden. Deze dopjes dempen de muziek maar je hoort nog steeds de muziek zoals die gespeeld wordt. Veel muzikanten gebruiken deze gehoordopjes. En breng natuurlijk ook zonnebrand om jezelf tegen de zon te beschermen.

Geef een reactie