Blog

Dé beautytrends van nu

Normaal ben ik absoluut niet van de beautytrends. Ik denk altijd; ik doe mijn eigen ding wel. Ik vind het veel belangrijker dat ik make-up gebruik die ik leuk vind en die bij mij past. En daarbij zijn de beautytrends die influencers je proberen aan te smeren nog gesponsord ook. Maar laatst ben ik erachter gekomen dat sommige beautytrends toch het waard zijn om even naar te kijken. Handige tips en trucs of bepaalde kleuren waar je ogen mooi van uit komen zijn namelijk absoluut niet gelogen. En daarnaast zijn er ook echt wel merken die beter zijn dan andere. Daarom heb ik mij voor jullie verdiept in de leukste beautytrends/-tips die de waarheid spreken en niet gesponsord zijn.

Kleuren

Zoals ik al zei kunnen kleuren veel uitmaken voor je gezicht. Dat de ene kleur je ogen blauwer doet lijken dan de ander, is ook geen leugen. Dit heeft eigenlijk alleen maar te maken met een soort optisch bedrog. Ook kleuren in foundation zijn erg belangrijk. Een te lichte foundation doet je namelijk net een spook lijken, terwijl een te donkere foundation je ook geen mooie look geeft. Om te voorkomen dat je een spook lijkt of juist een neppe zonnebank look krijgt is het slim om even te informeren bij een goede make-up winkel. Vaak helpen ze je graag (want het is natuurlijk hun hobby) en laten ze je precies zien wat een bepaalde kleur met je gezicht doet.

Tips

Ten tweede zijn handige tips vaak ook geen leugens. Dit kan je eigenlijk geen trends noemen, maar zijn gewoon handigheidjes die make-upliefhebbers ooit hebben ontdekt en met de wereld hebben gedeeld. Een voorbeeld hiervan is met lippenstift. Als je namelijk lippenstift draagt is een super goede tip om na het op doen van lippenstift even je mond te deppen met een tissue. Zo krijg je het niet op je tanden en geeft het minder af. Zeker als je dat een paar keer doet en steeds weer een nieuw laagje smeert. Dan blijft het nog langer zitten ook.

Merken

Tot slot kan ook een merk heel veel uitmaken. Het is niet zo dat dure merken per definitie beter zijn. Bij een Chanel of Prada betaal je namelijk wel echt voornamelijk voor het merk. Maar, bij producten voor je huid kan het wel heel veel uitmaken of je voor een merk of het huismerk kiest. Zeker als je een hele gevoelige huid hebt kunnen bepaalde merken, soms zelfs merken die geen parfum in het product gebruiken, veel beter uitpakken. Zelf ben ik sinds kort erge fan van Collistar. Dit is een huidverzorgingsmerk die ook make-up hebben zoals bijvoorbeeld foundation. En terwijl normaal van foundation mijn huid heel slecht wordt, heb ik er bij Collistar helemaal geen last van.

Geef een reactie