Blog

Met werklaarzen heb je voldoende veiligheid

Werklaarzen

Werklaarzen zijn voor veel beroepen van belang. Ze beschermen namelijk jouw voeten bij verschillende situaties en geven jou daarnaast veel steun. Daarom wordt het bij veel beroepen ook aangeraden om deze laarzen te dragen, zodat extra veiligheid gegarandeerd wordt.

Werklaarzen van De Boer Drachten houden jouw voeten warm

De werklaarzen van De Boer Drachten zijn bijvoorbeeld geschikt voor het werken op een nat land, waarbij een thermovoering is aangebracht. De S3 laarzen zijn daarbij waterdicht, wat ervoor kan zorgen dat jouw voeten niet alleen goed beschermd zijn voor vallende materialen, maar ook droog blijven en daarbij niet koud worden. Uiteraard kun je ook nog veel andere varianten van de laarzen aanschaffen, waarbij steeds meer veiligheid geboden wordt en alle laarzen een aparte eigenschap hebben waarmee ze zich van de andere kunnen onderscheiden.
Werklaarzen

In veel beroepen zijn veiligheidsschoenen een verplichting

Maar waarvoor gebruik je de werklaarzen dan eigenlijk voor? Zonder te kijken naar de verschillende type laarzen die er te verkrijgen zijn, is de algemene regel dat deze gebruikt worden bij beroepen waarbij veel risico voor de voeten aanwezig zijn. Zo is het bijvoorbeeld in de industrie soms noodzakelijk en in de bouw verplicht. Ook de theater- en evenementenindustrie behoeft het gebruik van veiligheidslaarzen. Welke variant je nodig hebt, is afhankelijk van jouw beroep. Bij sommige beroepen is namelijk de S3-laars al voldoende, bij andere beroepen moet nog meer veiligheid plaatsvinden.

Ieder beroep heeft zijn eigen eisen

Het soort werklaarzen dat je moet aanschaffen is per beroep dus verschillend. Voor de zorgsector is het bijvoorbeeld van belang dat de schoenen zijn voorzien van een antislip zool. Daarnaast moet het comfortabel en hygiƫnisch zijn. Bij de retail sector moet weer stabiliteit en comfort geboden worden, maar is een veiligheidszool vaak niet nodig. In de metaalsector moeten de schoenen tegen hitte kunnen. Hier zijn weer aparte modellen voor verkrijgbaar van De Boer Drachten. Het is daarom belangrijk dat je bij de werkgever na vraagt welke eisen er gesteld worden aan jouw werkschoenen zodat je de juiste investering maakt voor jouw schoenen en met alle veiligheid kunt werken zonder dat jouw voeten eronder gaat lijden.

Geef een reactie