Blog

Hoe ook jij de beste foto’s kan maken voor Instagram

Canon PowerShot

Zoals veel bloggers plaats ik ook van tijd tot tijd wat foto’s op mijn Instagram. Ik ben geen actieve gebruiker op Instagram. Of laat ik het zo zeggen: mijn passie ligt bij bloggen. Instagram komt daarna pas. Toch krijg ik regelmatig de vraag hoe ik het voor elkaar krijg om zulke mooie foto’s te maken voor Instagram. Ik moet bekennen dat het bijna een kunst op zichzelf is. Tegenwoordig kan iedereen met een smartphone zich omdopen tot een fotograaf. Persoonlijk geef ik de voorkeur aan een goede camera als basis. Ik gebruik een Canon PowerShot voor mijn foto’s. Uiteraard hoef je niet zo’n degelijke camera te hebben. Vandaag vertel ik je hoe ook jij de beste foto’s kan maken voor Instagram.

Herkenbaarheid dankzij eenheid

Waar veel beginnende Instagrammers de fout in gaan, is dat ze veel verschillende dingen tegelijk proberen. Persoonlijk heb ik daar sowieso een hekel aan, maar wist je dat je daarmee ook jezelf tegenwerkt? Wanneer je elke keer iets totaal anders probeert, ben je lastig te herkennen. Als je niet herkent wordt door je volgers, dan heb je er uiteindelijk niets aan. Zonde! Een dikke tip: creëer herkenbaarheid door eenheid. Gebruik bijvoorbeeld net als ik altijd dezelfde camera met dezelfde filter. Ik weet namelijk dat ik op mijn Canon PowerShot kan rekenen. Bepaal daarom wat voor Instagrammer jij wilt zijn. Maak op basis daarvan een bepaalde stijl waarmee je eenheid kunt creëren voor de foto’s.

Variatie is natuurlijk gezond

Let er alleen wel op dat je niet vast komt te zitten in die eenheid. Je hebt eenheid nodig voor herkenbaarheid. Te veel eenheid in je foto’s kan echter een omgekeerd effect hebben. Wanneer je telkens dezelfde foto’s plaatst, word je al gauw als ‘saai’ gezien. Blijf daarom wel op een gezonde manier variëren. Plaats bijvoorbeeld een keer een kader om de foto heen of maak eens een foto vanuit een andere hoek. Met dat soort kleine aanpassingen kun je er direct voor zorgen dat je foto’s beter ontvangen worden door je volgers. De beste foto’s van Instagram zijn dus herkenbaar en tegelijkertijd wel verschillend genoeg dat het interessant blijft.

Nog een paar handige trucjes

Ten slotte wil je ik nog een paar handige trucjes meegeven die ik zelf heb ontdekt met mijn trouwe Canon PowerShot tijdens het schieten van foto’s voor Instagram. Zo is daglicht je grootste vriend. De lichte, ‘clean’ foto is momenteel enorm hot. Daarom maak je nu de mooiste foto’s overdag, dan is namelijk het licht op z’n felst. Wees verder ook niet bang om van tijd tot tijd selfies te maken. De bekende foto’s waarbij je poseert en de foto wordt genomen van een afstand kennen we ondertussen wel weer. Bij deze foto’s zit een bepaalde factor ‘fake’. Iedereen weet dat jij hebt staan poseren voor die ene foto. Wissel daarom af met een leuke selfie. Deze mag een beetje gek zijn. Hiermee laat je zien dat je jezelf niet al te serieus neemt. Je bent immers ook maar mens.

Geef een reactie