Blog

Gratis verzending: De manier om je webshop aantrekkelijk te maken

pakket verzenden

Ik heb nu enkele jaren een eigen webshop en heb me continue moeten ontwikkelen. Met de trends mee, voldoen aan de verwachtingen van de klant, noem het maar op. Wat ik uiteindelijk heb gemerkt is dat je met gratis verzending het meeste aantal klanten binnen harkt. Want gratis een pakket verzenden, zorgt de klanten over de laatste drempel. En als je zorgt dat je genoeg marge pakt over je producten, speel je uiteindelijk quitte! Hoe zorg je er voor dat je je winstmarge in tact houdt?

Onderhandelen over de prijs

Als je met een verzendbedrijf in zee gaat, kan je onderhandelen over het tarief als je afspreekt dat je grote volumes gaat afnemen. Hoe meer pakketjes je verzend, des te lager is het tarief. Natuurlijk kan jij als webshop-eigenaar ook onderhandelen met een pakketverzender! Wees niet bang om contact op te nemen om te kijken of je een goede deal kunt sluiten. Je bent namelijk een loyale klant die vervolgens voor langere tijd zorgt dat er geld binnen komt!

Samenwerken met andere webshops

Naarmate je meer pakketten in de maand verstuurd worden de kosten per pakket lager. Heb je er daarom wel eens aan gedacht om de krachten te bundelen met andere webshops? Door samen verzendcapaciteit in te kopen kan je in aanmerking komen voor lagere verzendtarieven. Kijk eens welke bedrijven er bij jou in de buurt zitten en er baat bij kunnen hebben om samen verzendcapaciteit in te kopen. Zo kun je samen vanuit één account lagere tarieven bedingen.

Kleinere pakketten verzenden

Denk heel goed na over de verpakking waarin jouw producten verstuurt. Soms kan het namelijk ontzettend veel schelen als producten in een kleinere verpakking kunnen worden verstuurd. Heb je bijvoorbeeld wel eens nagedacht over een brievenbuspakje of zelfs briefpost? Een brievenbuspakje kan bijvoorbeeld tegen vele lagere kosten worden verstuurd en heeft net als bij een gewoon pakketje Track & Trace. Een bijkomend voordeel is dat jouw klant niet thuis hoeft te zijn om het product in ontvangst te nemen.

Zoals je gemerkt hebt, is het aanbieden van gratis verzending steeds normaler geworden. Daardoor is het ook 1 van de grootste kostenposten van online winkels geworden. Zorg daarom dat je bovenstaande tips toepast om er voor te zorgen dat je je verzendkosten zo laag mogelijk houdt. Goedkoper een pakket verzenden is wat alle webshops willen. Wees slim, maak gebruik van de tips en zo kan ook jij besparen! Want een goed lopende webshop is waar het uiteindelijk om draait!

Geef een reactie