Blog

De ebike als mode dingetje? Als het aan ons ligt wel!

e-bike

De vele voordelen van een ebike

Ben je ook zo gek op fietsen maar kies je jouw route altijd zorgvuldig uit op heuvels, pittige klimmetjes en weersomstandigheden? Met een ebike hoeft dat niet meer. Een elektrische fiets geeft je namelijk altijd het gevoel alsof je fietst in en met de meest ideale omstandigheden. Zo hoef je met een ebike geen zware krachtsinspanningen meer te leveren om op een snelle manier op de plaats van bestemming te arriveren, en dat is zeker als je een ebike gebruikt als vervoermiddel van en naar het werk ideaal. Met een ebike wordt hetzelfde bedoeld als met een elektrische fiets. Hoewel de benaming anders is doen ze voor elkaar niet onder en praten we in beide gevallen over een elektrisch aangedreven fiets met motor en accu. Toch zijn de onderlinge verschillen van elektrische fietsen of een ebike groot. Zo kun je kiezen voor een ebike met een voorwielaandrijving, een middenmotor of een aandrijving in het achterwiel. Hoewel ze je beide van A naar B brengen, is de keuze tussen deze verschillende soorten ondersteuning vooral persoonlijk.

Een populaire e-bike. Welke verschillende soorten zijn er?

Tegenwoordig zien we elektrische fietsen in steeds meer verschillende uitvoeringen en typen. Zo kenden we in de beginjaren voor de elektrische dames of herenfiets, maar nu kennen we ook een e-bike als transportfiets, een bakfiets in de vorm van een e-bike en zelfs een elektrische mountainbike. Ook de Speed Pedelec ebike is met een grote opkomst bezig. Deze elektrische fietsen hebben een nog krachtiger motor en kunnen een topsnelheid van 45 kilometer per uur halen. Echter, deze ebike moet wel verplicht verzekerd worden en daarnaast is het dragen van een veilige helm vereist. In de loop van de jaren heeft de ebike dus een behoorlijke revolutie ondergaan. Motoren worden steeds krachtiger, accu’s krijgen een grotere actieradius en de modellen worden steeds sportiever.

Hoe ver kun je fietsen met een ebike?

De actieradius van de accu bepaald hoe ver je kunt rijden met jouw elektrische fiets. Toch zijn er meer elementen die invloed hebben op hoe ver je kunt fietsen met een volle accu van een ebike. Zo spelen de invloeden van het weer een grote rol. Bij warm weer is de actieradius van jouw ebike accu groter dan met koud weer. Ook ondergrond speelt hierin mee. Op een vlakke ondergrond doe je nou eenmaal langer met een volle accu dan dat je fietst op een hobbelige ruige ondergrond waarin de ebike zich telkens moet corrigeren. Natuurlijk zijn ook zaken als het lichaamsgewicht en de gekozen ondersteuning van invloed op de actieradius van jouw ebike accu.

Geef een reactie