Blog

Kinderoorbellen voor je kleine meid

moeder en kind

Oorbellen zijn sieraden die tegenwoordig regelmatig gezien worden bij meisjes. Vaak krijgen meisjes al op jongere leeftijd gaatjes in hun oren. Op verzoek van het kind zelf of omdat de ouders het graag willen. Het staat tenslotte ontzettend schattig, mooie kinderoorbellen bij je kleine meid.

Vanaf welke leeftijd mag een kind eigenlijk gaatjes krijgen voor kinderoorbellen?

Er is in Nederland geen minimum leeftijd beschreven voor het schieten van gaatjes. Er zijn juweliers die geen problemen hebben met het schieten van gaatjes bij baby’s. Maar er zijn ook juweliers die dit pas willen doen als het kind vier of vijf jaar oud is omdat het kind dan zelf de keuze kan maken. Het is verstandig om dit vooraf na te vragen bij de juwelier zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Gaatjes schieten

Voor kinderoorbellen moet je gaatjes laten schieten. Dat is wel iets wat professioneel moet gebeuren, hygiëne is van groot belang. Je kunt het laten doen bij de juwelier die hier ervaren in is. De kosten zitten rond de tien euro, de oorbellen zijn hierbij inbegrepen.
Als de gaatjes geschoten worden moeten de oren vooraf worden ontsmet, hierna worden er stipjes op de oorlellen gezet waar de gaatjes moeten komen. De stift van de oorbel wordt dan in één keer door de oorlel geschoten. Dit kan wat branderig aanvoelen bij het kind.

De verzorging na het schieten van de gaatjes

Als de oorbellen geplaatst zijn is het belangrijk dat de pas geprikte gaatjes goed verzorgd worden. Dit kun je doen door de gaatjes te ontsmetten met Sterilon en de oorbellen regelmatig te draaien. De juwelier zal hierin duidelijk advies meegeven.
De oorbellen die eerst worden geplaatst zijn de zogenaamde zweerknopjes. Het kind mag zelf uitkiezen welke knopjes dit worden, ze zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Deze zweerknopjes kunnen het beste zes weken blijven zitten zodat het gaatje zich goed kan vormen. Hierna kunnen er ook andere oorbellen gedragen worden. Wees je er wel bewust van dat nieuwe gaatjes erg snel dicht groeien.

Ruime keuze kinderoorbellen

Je kunt bij elke juwelier terecht voor kinderoorbellen, ook op internet is er heel veel keus. Geeft je kind de voorkeur aan diertjes, bloemetjes, steentjes of ringetjes het is allemaal mogelijk. De meeste meisjes houden wel van mooie glinsterende steentjes zodat ze zich een echt prinsesje voelen.
Oorbellen zijn een leuk cadeau voor verjaardagen, zo verzamelt een meisje in de loop van de tijd veel verschillende oorbellen. Het is natuurlijk super leuk om regelmatig je oorbellen te kunnen wisselen en zo de sieraden af te stemmen op je outfit van die dag.

Geef een reactie