Blog

Waarom heren gilets een tijdloze trend zijn

heren gilets

Trends komen en gaan. Persoonlijk vind ik het ontzettend leuk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de mode wereld. Mijn vriend is het tegenovergestelde. Mode en fashion boeit hem niet zo. Hij koopt liever kleding waarvan hij zeker weet dat hij ze een tijdje kan dragen zonder grote modeflaters te begaan. Door mijn vriend zijn desinteresse begon ik me te realiseren dat er veel andere mannen (en dus ook vriendinnen) zullen zijn die liever investeren in tijdloze fashion. Om al die vriendinnen wat munitie te geven zodat ze de mannen over kunnen halen zich toch nog netjes te kleden, vertel ik vandaag waarom heren gilets een tijdloze trend zijn.

De trend die twee wereldoorlogen overleefde

Heren gilets zijn stiekem al erg lang op de markt. Daarom kan ik met zekerheid zeggen dat ze echt een tijdloze trend zijn. Wist je namelijk dat de eerste heren gilets al gedragen werden in de 18de eeuw? De gilet kwam tot stand als alternatief voor het heren korset. Langzaam maar zeker verdreef de heren gilet het korset. Aan het einde van de 18de eeuw liepen heren massaal in rechte gilets over straat. Zelfs tijdens de Eerste en Tweede Wereldoorlog bleven de mannen trouw hun heren gilets dragen. Hierdoor zijn heren gilets echt een tijdloze trend. Niet veel trends overleven voor zo’n lange, moeilijke periode.

Stijlvol, verfijnd en zeer elegant

De reden voor de consistente populariteit van heren gilets is simpelweg de veelzijdigheid van deze items. Een gilet kan werkelijk iedere man aantrekken. Binnen een mum van tijd is de man in kwestie omgetoverd tot een stijlvolle man met een verfijnde, elegante look. Niet veel items of trends hebben dat effect. De uitstraling van heren gilets zijn zowel klassiek als modern. Dit is met andere woorden nog een reden waarom het dragen van een gilet echt een tijdloze trend genoemd mag worden.

Investering voor de lange termijn

Heb je het dragen van heren gilets nog niet kunnen verkopen aan je vriend? Twijfelt hij of zo’n gilet wel iets voor hem is? In dat geval kun je dit laatste argument gebruiken als munitie om heren gilets te dragen. Een gilet is tijdloos. Het maakt niet uit hoe oud de drager is of wanneer dit item gedragen wordt. Een heren gilet kan werkelijk elk moment gedragen worden en de man ziet er perfect uit. Dus staat jouw vent op het punt zijn garderobe te vernieuwen? Overweeg een investering voor de lange termijn, overweeg nette overhemden compleet met heren gilets.

Geef een reactie