Blog

Een stedentrip Lissabon als ultieme vriendinnenreis

Wat is er nou leuker dan met je vriendinnen op stap gaan? Voor mij niet zo heel veel meer! Mijn vriendinnengroep is zo leuk! Zo ben ik zelf echt gek op geschiedenis en cultuur, een andere vriendin houdt vooral van musea en shoppen, en een ander weer van eten en uitgaan. Als we met zijn allen op vakantie gaan weten we dan ook zeker dat we een hele diverse vakantie gaan doen met precies genoeg van alles. Laatst zijn we met de meiden op een stedentrip Lissabon gegaan. Dit was echt de perfecte bestemming, wat een mooie en romantische stad! Hier wil ik zeker nog eens naar toe. In deze blog vertel ik je alles over mijn stedentrip Lissabon. Hoe combineren we onze verschillende interesses? En waarom is een stedentrip Lissabon zo’n perfect uitje? Maar eerst vertel ik wat meer over de geschiedenis van de stad!

De stad Lissabon en haar boeiende geschiedenis

Lissabon is de hoofdstad van Portugal. Het ligt net onder het midden aan de kust van Portugal, en heeft daarom altijd een heerlijk klimaat! Het is er lekker warm, maar er waait wel een fris briesje waardoor het goed vertoeven is in de stad. De stad ontwikkelde zich ongeveer 1000 jaar geleden tot een grote stad die een economisch en culturele sterke positie heeft. Onder het regime van een dictator is de stad een eeuw geleden gemoderniseerd. Het statige en mooie oude deel van de stad ligt aan het water. Dit wordt ook wel de benedenstad genoemd. Hier zijn prachtige pleinen, kathedralen, de iconische gele trammetjes en het kasteel.

Voor een culinaire stedentrip Lissabon zit je goed

Als je van Portugees eten houdt dan zit je in Lissabon goed. Er is zelfs een hele wijk vol met restaurantjes. Dit is de wijk Bairro Alto. In Lissabon verplaats je jezelf lopend of met de gele tram. In Bairro Alto vind je talloze restaurantjes, en je kunt daar ook heel goed uitgaan ’s avonds! Mijn favoriet is de wijk Alfama, wat een oude volkswijk is. Hier zijn allemaal steile straatjes, trappen en steegjes die voor een unieke sfeer zorgen. 

Cultuur en musea combineren met shoppen

Er zijn dus heel veel dingen buiten te zien! Een middagje binnen doorbrengen kan ook heel goed in een van de musea die de stad te bieden heeft. Als je tijdens je stedentrip naar de wijk Alfama gaat, sla dan vooral niet een restaurantje over waar de traditionele fado muziek te horen is. Dat is echt iets van de lokale cultuur en vind je nergens anders. Wil je even shoppen tussendoor? Dat kan zeker. Alle luxe merken zijn te vinden in de hoofdstad, in een prachtig shopping gebied in het centrum van de stad. Kom dan weer even tot adem aan het prachtige plein met de iconische paarse bomen! 

Wat je ook van plan bent, met je vriendinnen op een stedentrip Lissabon kan alleen maar goed uitpakken! Boek dus snel en geniet!

Geef een reactie