Blog

Wat geef jij jouw vader als verjaardagscadeau?

herensokken

Als er iets is dat ik heel lastig vind, dan is het wel het uitzoeken van cadeautjes. Ik vind het helemaal niet erg of moeilijk om toe te geven dat ik echt een hekel heb aan het shoppen voor een ander. Natuurlijk vind ik het niet altijd erg. Zo is het ontzettend makkelijk om allerlei kleren en zooi voor mijn vriend in huis te halen. Hij geeft alleen zijn maten door en ik bestel alles in één keer. Herensokken, t-shirts en een paar leuke pumps voor mezelf. Geen enkel probleem! Ik heb pas moeite wanneer het om verjaardagscadeaus gaat. Zeker voor mijn vader vind ik het erg lastig. Vandaar mijn vraag: wat geef jij jouw vader als verjaardagscadeau?

Eenvoud wanneer je kind bent

Ik heb het niet altijd lastig gevonden om iets te vinden voor mijn vader. Toen ik klein was, was praktisch alles goed. Een leuk knutselwerkje van school, een prachtige tekening of een persoonlijke kaart. Goh wat mis ik die eenvoud van het geven van cadeautjes wanneer je een kind bent. Tegenwoordig moet je precies dat ene item vinden waar de jarige job stiekem al die tijd naar op zoek was. Daar moet je echter wel snel bij zijn: straks geef je iets dat de jarige al heeft gehad of zelf heeft gekocht. Ik ben er achter gekomen dat vooral mannen slecht zijn in het niet kopen van dingen.

Mannen kopen het direct

Uit mijn ervaring koopt de gemiddelde man direct hetgeen dat hij leuk vindt. Vrouwen schrijven bijvoorbeeld op wat ze allemaal leuk vinden om eventueel te krijgen als verjaardagscadeau. Mannen doen dit over het algemeen niet. Wanneer zij iets zien, dan kopen zij het direct. De reden? “Als ik het wil hebben, dan kan ik het toch net zo goed gelijk zelf kopen?” Uiteraard is dat niet de enige reactie die je te horen krijgt. Vaak krijg je tevens een “doe maar wat” of een “ik hoef toch niets” te horen. Daar schiet je natuurlijk echt geen ene zak mee op. Wat doe je dan?

Wat kopen jullie voor vaders?

Zelf zit ik dan met mijn handen in het haar. Ik ben dol op mijn vader en ik wil hem graag iets geven waar hij vrolijk van wordt. Gelukkig is mijn vader eigenlijk altijd wel blij met zijn verjaardagscadeautje. Zo kan het een fles whisky zijn of een paar grappige herensokken. Mijn vader zal mij nog steeds even oprecht bedanken. Toch zou ik het wel leuk vinden om een keertje wat bijzonders te geven. Hebben jullie misschien wat tips voor mij? Is er een slimme manier om een leuk verjaardagscadeau voor je vader te vinden? Ik hoor het graag! Als back-up heb ik in ieder geval al een paar goofy herensokken gekocht waar hij zo dol op is.

Geef een reactie